PDA

View Full Version : EWQLSO Crashing FL


GarretGraves
01-05-2010, 06:06 AM
Okay. I'm not sure if this is just an FL thing or a thing that can happen in other DAWs.

I have 2 EWQLSO plugin channels with 8 midi outs for one and 6 for the other. Meaning I have 8 instrument slots filled on the first EWQLSO channel and 6 on the second. On top of that I have Superior Drummer 2.0 loaded as well. For at least 3 minutes of material things were running fine. But now I can't open FL without it crashing after a few seconds. I tried closing everything other than FL but it still crashes. Am I over doing it here? Does my machine require more UMPH?

Meteo Xavier
01-05-2010, 02:55 PM
What is UMPH?

Some machines have trouble running the PLAY engine. I think Zircon had trouble running it, but others attest the PLAY engine runs fine. I have yet to try it myself, but it does seem like PLAY is buggy and just doesn't work well on some machines.

Souliarc
01-05-2010, 04:48 PM
What is UMPH?

Umph, like uhhhmmfff. Like POWAH!!

What are your comp specs GG?

GarretGraves
01-05-2010, 05:10 PM
UMPH is power and strength of a computer. (The UMPH reference is from Family Matters. SOrry.)

My specs are:

Intel Core 2 duo @ 1.86 Ghz

3.25Gb RAM

SB Audigy 2 sound card

...well I find it hard to tell what specs matter here. I doubt my vid card matters. I still have plenty of space left on my hard drive.

Nutritious
01-06-2010, 02:25 AM
You using Kompakt or PLAY version of EWQL? I've found turning on Fixed Size Buffers on PLAY helps stability in FL.

GarretGraves
01-06-2010, 02:27 AM
You using Kompakt or PLAY version of EWQL? I've found turning on Fixed Size Buffers on PLAY helps stability in FL.

It's the Kompakt version.