Sign in to follow this  
D4nceKing

.wav problems

Recommended Posts

Hi all, It's not a glamourous first post but I'm stuck. My problem is with the sounds like Kick,Clap,Snare.etc. I recently downloaded and Installed FL Studio 8 Demo, and I started to look around and stuff. Next I inputted the musical rythm, then I go to hit play and ablsolutly no sound plays. Yes I checked to make sure my speakers/Headphones were working but it's not playing. So I go to check \Data\Patches\Packs\ and investigated it to see if the files were there. They all were there and the sound played well when I ran them through windows media player, but for some reason it's not playing in FL Studio. It even has this red glow on the tabs....I don't know if that's a good thing or not. Can someone explain what's going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any reason why you posted the same thread twice? I'm guessing it was because you waited 30 minutes and didn't get a response. That's a little impatient, don't you think? There's also an FL Studio section of the forums that you could've posted in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Red channel generally means FL Studio couldn't find the wav file. Just use the browser on the left to click and drag the wavs from that location back into the song and it should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi all, It's not a glamourous first post but I'm stuck. My problem is with the sounds like Kick,Clap,Snare.etc. I recently downloaded and Installed FL Studio 8 Demo, and I started to look around and stuff. Next I inputted the musical rythm, then I go to hit play and ablsolutly no sound plays. Yes I checked to make sure my speakers/Headphones were working but it's not playing. So I go to check \Data\Patches\Packs\ and investigated it to see if the files were there. They all were there and the sound played well when I ran them through windows media player, but for some reason it's not playing in FL Studio. It even has this red glow on the tabs....I don't know if that's a good thing or not. Can someone explain what's going on?

The files may or may not be in the right location. Also, try to view the waveform on the sample tab and reload (right-click). You could save your songs as .zip, helping you in case you get rid of any instruments or lose them, but they take up more space, usually 10x more than .flp files. Last, just paste the same instrument on the red one and reload it to solve the red sores, lol.

Additionally, I'll tell you this: if you ever have rhythmical issues with sound effects, save them as waves instead of mp3's; you can get timing problems with mp3 samples.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this