Jump to content


Photo

Low Volume Issues


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 TheKrow

TheKrow

    Little Mac (+550)

  • Members
  • Pip
  • 568 posts
  • LocationOhio

Posted 28 May 2010 - 01:02 AM

So fairly recently, and I'm not sure why, whenever I render my tracks in FL they seem to come out significantly quieter than normal. It never really used to do this before, and I'm not sure why it would now, since I really haven't been doing anything too different. I use a limiter, although I only usually set it to about -0.2dB... The weird thing is everything sounds perfect in FL, but once exported there's major drop in volume. There's no difference whether I render it into an mp3, ogg, or wav file.

Also just a note, I can render MIDI files and they come out the same volume. Not sure if that helps indicate anything. Any advice?


#2 zircon

zircon

    Balance and Ruin Director, Voices of the Lifestream Director

  • Members
  • PipPipPip
  • 13,974 posts
  • LocationBaltimore

Posted 28 May 2010 - 01:13 AM

Have you checked your master volume meter and master mix track volume? Volume automation? Is it possible the device that is playing back in FL is not the same device as in other media players?
Original albums, tutorials, videos, free music at zirconMusic

Kontakt samples for composers & remixers: Impact Soundworks

My music gear recommendations for $99 or less!

twitter | facebook | youtube

#3 TheKrow

TheKrow

    Little Mac (+550)

  • Members
  • Pip
  • 568 posts
  • LocationOhio

Posted 28 May 2010 - 01:43 AM

Ah I fixed the problem! Turns out that my media players weren't actually using the same playback device. Perhaps it got reset to the default one time or another and that's why it was giving me trouble. Thanks a lot zirc!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


games | mixes | artists | albums